Retete simple: Vinete pane

Printeaza

O reteta delicioasa de vinete pane cu: vinete, oua, faina, pesmet, usturoi, smantana, marar, ulei, sare.

Ingrediente:Vinete_pane

  • 2 vinete
  • 2 ouă
  • 4 linguri cu făină
  • 4 linguri cu pesmet
  • 4 căţei de usturoi
  • 150 g smânână
  • mărar
  • ulei
  • sare

Mod de preparare:

Alege vinete potrivit de groase. Spală-le şi şterge-le cu un şervet curat.

Taie-le rondele şi presară un praf de sare, după care lasă-le să se scurgă bine.

Unge-le cu ulei şi trece-le prin făină, apoi prin ouăle bătute cu un praf de sare şi, la final, prin pesmet.

Rumeneşte-le pe ambele părţi în ulei încins. Scoate-le pe hârtie absorban­tă pentru a îndepărta surplusul de grăsime.

Serveşte-le cu smântână amesteca­tă cu usturoi zdrobit şi puţin mărar tocat fin.

Vinete pane

Vinete_pane

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Macrou pane

Macrou cu vinete pane

O reteta delicioasa de macrou cu:vinete, rosii uscate, capere, lamaie, oua, faina, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 4 bucăţi de macrou două vinete un borcan cu roşii uscate în ulei dou linguri cu capere două lămâi două ouă 200 g făină sare piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel     Mod de preparare: Vinetele se spală, […]

 

Dovlecei pane cu sos

Vinete pane in sos de dovlecei

Vinete pane in sos de dovlecei din: vinete, dovlecei, usturoi, iaurt, oua, faina, pesmet, ulei, marar, sare si piper. Ingrediente: 4 vinete 4 dovlecei 2 catei de usturoi 500 g iaurt gras 3 oua 100 g faina 150 g pesmet 250 ml ulei 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Taiati vinetele pe […]

 

Vinete pane cu garnitură de morcovi

Reteta zilei: Vinete pane cu garnitură de morcovi

O reteta de vinete pane cu garnitura de morcovi din: ceapa, morcov, ulei, usturoi, faina, pasta de tomate, sare, piper, patrunjel verde, vinete, oua, pesmet, boia iute, rosie si cascaval.   Ingrediente: ceapă albă 1 morcov mare 3-4 lin­guri ulei 2-3 căţei de usturoi 1 lingură făină 2-3 linguri pastă de tomate sare piper pătrunjel […]

 

Vinete si dovlecei pane

Vinete si dovlecei pane

Vinete si dovlecei pane Ingrediente: Pentu aluat: 125 g faina 1/2 lingurita sare 1 ou mare, separat 200 ml bere 2 linguri sos Tabasco Pentru legume: 225 g dovlecei, taiati fasii 225 g vinete, taiate fasii ulei pentru prajit Mod de preparare: Se amesteca faina si sarea, se adauga galbenusul de ou, berea si sosul […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.