Retete sosuri: Aioli

Printeaza

Aioli din: usturoi, oua, untdelemn, lamaie, sare.

Ingrediente:Aioli

  • 8 căţei de usturoi
  • un gălbenuş
  • 250 ml untdelemn
  • o jumătate lămâie
  • sare

 

Mod de preparare:

Acest sos este, de fapt, o maioneză (vezi reţeta) cu usturoi.

Usturoiul se spală, se curăţă, se pisează într-o piuliţă de lemn şi se amestecă bine cu gălbenuşul şi sarea. Se freacă amestecul câteva minute şi apoi se încorporează în el untdelemnul, ca pentru a prepara o maioneză obişnuită.

Se acreşte cu zeama de lămâie şi se subţiază cu două-trei linguriţe de apă clocotindă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.