Budinca de tapioca cu fructe din: perle tapioca, lapte, miere, caise, capsuni, frisca. Ingrediente: 1/3 cană perle tapioca 2 1/2 cană lapte de migdale sau lapte de vacă 2 linguri miere 100 g căpşuni 100 g caise 100 ml frisca Mod de preparare: Perlele de tapioca se pun la înmuiat cca 15 minute într-o cană […]
Retete cu tapioca – Ce este tapioca
PrinteazaTapioca este o substanță alimentară obținută din rădăcina plantei de tapioca, cunoscută și sub numele de manioc sau yuca. Tapioca este un carbohidrat pur, în formă de amidon, și este utilizată în mod frecvent în bucătăria asiatică și braziliană.
Tapioca este obținută din rădăcinile plantei de tapioca (Manihot esculenta), care este originară din America de Sud, dar este cultivată în prezent în întreaga lume.
Pentru a obține tapioca, rădăcinile de tapioca sunt spălate, curățate și apoi tăiate în bucăți mici. Aceste bucăți sunt apoi măcinate într-o pastă fină. Prin procesul de stoarcere a pastei prin site, se obține tapioca în formă de granule sau perle.
Tapioca poate fi găsită în mai multe forme. Una dintre cele mai comune forme este tapioca granulată sau tapioca perle. Acestea sunt mici bile albe, translucide și fără gust, care se înmoaie și se umflă în timpul procesului de gătit. Tapioca mai poate fi găsită și sub formă de fulgi sau făină.
Tapioca este un ingredient versatil și este folosit în multe feluri de mâncare. Poate fi folosită în prepararea deserturilor, precum budinci, piureuri, prăjituri sau rulade. De asemenea, tapioca este folosită în anumite rețete de mâncare principală, cum ar fi supele sau tocănițele, pentru a le îngroșa.
Tapioca este o sursă de carbohidrați ușor de digerat și nu conține grăsimi sau colesterol. Este, de asemenea, bogată în calorii și furnizează energie. Totuși, tapioca nu conține multe nutrienți esențiali, precum vitaminele sau mineralele, și are un conținut scăzut de fibre.
Tapioca este potrivită pentru persoanele cu intoleranță la gluten, deoarece este un ingredient fără gluten. De asemenea, este utilizată în dietele de eliminare sau în dietele pentru probleme gastrointestinale, deoarece este considerată ușor de digerat.
Deși tapioca este în general sigură pentru consum, unele persoane pot avea alergie la tapioca. În plus, tapioca perle pot prezenta un risc de sufocare în cazul în care sunt consumate fără suficientă precauție, în special de copii mici sau persoane cu probleme de înghiț
Retete cu tapioca:
Budinca de tapioca cu fructe
Crema de tapioca cu ananas
Crema de tapioca cu ananas din: perle de tapioca, lapte, apa, sare, oua, zahar tos, capsune, ciocolata alba, ananas, scortisoara, nucsoara, cardamon, piper rosu, ghimbir, coaja de portocala. Ingrediente: 125 g perle de tapioca 350 ml lapte dulce 400 ml apă 4 g sare două ouă 125 g zahăr tos 100 g căpşune 100 g […]
Pofta buna!