Retete traditioanale: Ciorbă de burtă

Printeaza

O reteta delicioasa de ciorba de burta din: burta de bovine, rasol de vita sau picioare de porc, malai, morcovi, ceapa, patrunjel, usturoi, galbenusuri, smantana, patrunjel verde si sare.

Ingrediente:Ciorbă de burtă

  • 2 kg burtă de bovine
  • 1  rasol de vită sau 2 picioare de porc
  • 2-3 linguri mălai (facultativ)
  • 2   morcovi
  • 2 cepe
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 căpăţână usturoi
  • 2-3  gălbenuşuri crude
  • 3-4   linguri cu oţet de vin
  • 1 cană smântână
  • 4-5  fire de pătrunjel verde
  • sare

 

Mod de preparare:

Răzuieşte cu lama cuţitului toată suprafaţa netedă. Presară apoi 2-3 linguri de mălai ori sare grunjoasă pe supra­faţa mai puţin netedă, freacă până când se albeşte şi apoi spal-o în 2-3 ape reci.

Taie burta felii mari şi pune-le la fiert cu rasolul de vită sau de porc. Foloseşte un vas mare şi nu umbla la el până în momentul servirii. Pentru a face cât mai puţină spumă, pune carnea şi burta într-o oală mai mică, acoperă cu apă rece, las-o să dea în clocot 2-3 minute ca să se strângă toate reziduurile, aruncă apa şi spală carnea. Astfel pregătite, carnea şi bucăţile de burtă se pun într-un vas mare cu 5-6 l de apă rece şi se lasă să fiarbă, la foc potrivit, 2 ore.

Spală morcovii, cepele şi rădăcina de pătrunjel, taie-le felii şi pune-le la fiert. Sărează şi lasă să fiarbă în continuare o jumătate de oră, apoi scoate legumele şi ra­solul (pe care le serveşti ca felul doi).

Când burta este fiartă, scoate feliile mari şi taie-le bucăţele. Pisează us­turoiul, pune-1 în supă şi potriveşte gustul de sare. Prepară un amestec din oţet şi supă şi împarte-l în farfurii. Adaugă câte 2-3 linguri de smântână bătută cu gălbenuş crud, mai adaugă oţet, după gust, şi presară puţin pătrunjel tocat.

Ciorbă de burtă

Ciorbă de burtă

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.