Retete traditioanale: Stufat de miel
PrinteazaO reteta delicioasa de stufat de miel din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, suc de rosii, ulei, otet, supa concentrata de zarzavat si faina. Stufatul de miel e un preparat specific Sărbătorilor Pascale, care se prepară din carne de miel cu os. Deoarece mielul este un animal foarte tânăr, carnea lui necesită la preparare, ca să nu fie indigestă, multe verdeţuri.
- 2 kg carne de miel (costiţe, pulpe, carnea de pe coaste)
- 1 kg ceapă verde
- 1/2 kg usturoi verde
- 1 cană suc de roşii
- 1 ceaşcă mică ulei
- 1 lingură oţet
- 2 căni supă concentrată de zarzavat
- 1 lingură făină
Mod de preparare:
Curăţă ceapa şi usturoiul de foile veştede, taie-le bucăţi de 4-5 cm şi opăreşte-le cu apă clocotită. Acoperă vasul pentru 30 de minute, apoi scoate legumele, scurge-le şi căleşte-le puţin în ulei încins.
Scoate-le într-un castron, iar în uleiul rămas căleşte carnea de miel tăiată bucăţi şi spălată în 2-3 ape.
Pune carnea şi legumele într-o cratiţă mai mare, adaugă supa concentrată de zarzavat sau apă caldă şi fierbe acoperit 15 minute.
Amestecă sucul de roşii cu faina desfăcută într-o ceaşcă de apă, cu oţetul şi sarea.
Toarnă sosul în cratiţă, acoperă vasul şi fierbe până când sosul scade şi carnea este fiartă. Serveşte mâncarea fierbinte, lângă pâine proaspătă.
Stufat de miel
Pofta buna!