Retete traditionale: Bouillabaisse

Printeaza

Retete traditionale: Bouillabaisse: Originară din Marsilia, această fiertură de peşte şi-a câştigat o reputaţie binemeritată. Ca în cazul tuturor mâncărurilor clasice franţuzeşti, reţeta unui bouillabaisse autentic se dispută încă.

Se taie în fâşii câţiva peşti din specii cu carnea mai tare, precum racasse sau monkfish.

Baza o formează supa obţinută prin fierberea oaselor rămase în urma îndepărtării fileului. Se căleşte puţină ceapă tăiată feliuţe în ulei de măsline şi apoi se adaugă câteva roşii proaspete şi supa de peşte.

Ceea ce are bouillabaisse special este combinaţia ei de arome: şofran, seminţe de fenicul şi coajă de portocală. Peştele se fierbe în această zeamă, la foc mic, cu câteva scoici de râu, midii şi calmar.

Apoi peştele şi fructele de mare fierte se scot pe un platou, iar zeama se fierbe în continuare.

De altfel, cuvântul bouillabaisse vine de la verbul bouillir, care înseamnă a fierbe.

Bouillabaisse se serveşte în mod tradiţional în două vase diferite. Supa, cu gustul ei îmbătător, se pune în boluri adânci peste felii de pâine prăjită frecate cu usturoi, iar peştele şi fructele de mare se servesc separat, împreună cu rouille, o maioneză cu usturoi, dreasă cu ardei iute.

Nu mai trebuie decât pâine cu coajă crocantă, un vin roze de la gheaţă şi câţiva prieteni dragi.

 

Retete traditionale: Bouillabaisse

Bouillabaisse

 

Pofta buna!

 

 

 

Supă Miso cu Edamame

Supă Miso cu Edamame. Această supă tradițională japoneză, îmbogățită cu edamame pline de proteine, este ideală pentru zilele când îți dorești o masă ușoară, dar nutritivă. Supa miso nu doar că este simplu de preparat, dar și extrem de benefică pentru sănătate, datorită ingredientelor sale naturale și bogate în nutrienți. Ingrediente necesare pentru 4 porții […]

Supă Vegetariană de Dovleac

Supă Vegetariană de Dovleac: Descoperă savoarea unei supe de dovleac vegetariene, perfectă pentru zilele răcoroase de toamnă și iarnă. Această supă este nu doar delicioasă, ci și extrem de nutritivă, aducând un plus de vitamine și minerale esențiale pentru organism. Dovleacul este un ingredient extrem de versatil și nutritiv, bogat în vitaminele A și C, […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.