Retete traditionale: Bulz

Printeaza

Bulz din: malai, apa, sare, branza de oaie, unt.

Ingrediente:Bulz

  • 300 g malai
  • 1 l apa
  • sare
  • 300 g branza de oaie
  • 4 linguri de unt

 

Mod de preparare:

Pui apa la fiert într-un cea­un, adaugi sare şi faci o mă­măligă pripită pe care o laşi să se răcorească. Cu mâna umedă iei bucăţi de mămăligă potrivit de mari şi le turteşti puţin. La mijlocul fiecăreia pui puţin unt şi o lingură de brânză, apoi strângi şi îi dai o formă rotundă.

Bulzii formaţi îi dai la cuptor sau îi pui pe jar (dacă eşti la iarbă verde) şi îi laşi pâ­nă devin crocanţi la supra­faţă. Brânza din interior tre­buie să se topească. Se mă­nâncă imediat, simpli sau cu smântână.

Bulz

Bulz

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.