Retete traditionale: Bulz
PrinteazaBulz din: malai, apa, sare, branza de oaie, unt.
- 300 g malai
- 1 l apa
- sare
- 300 g branza de oaie
- 4 linguri de unt
Mod de preparare:
Pui apa la fiert într-un ceaun, adaugi sare şi faci o mămăligă pripită pe care o laşi să se răcorească. Cu mâna umedă iei bucăţi de mămăligă potrivit de mari şi le turteşti puţin. La mijlocul fiecăreia pui puţin unt şi o lingură de brânză, apoi strângi şi îi dai o formă rotundă.
Bulzii formaţi îi dai la cuptor sau îi pui pe jar (dacă eşti la iarbă verde) şi îi laşi până devin crocanţi la suprafaţă. Brânza din interior trebuie să se topească. Se mănâncă imediat, simpli sau cu smântână.
Bulz
Pofta buna!