Retete traditionale: Caltabos cu orez si carne

Printeaza

Caltabos cu orez si carne din: ficat, inima, plaman, rinichi, carne, ceapa, orez, sare, piper, ulei, mat, dafin, cimbru.

Ingrediente:Caltabos cu orez si carne

  • 1/2 ficat
  • 1/2 inimă
  • 1 plămân
  • 1 rinichi
  • 1 kg carne mai grasă
  • 3-4 cepe
  • 3 linguri cu orez
  • sare
  • piper
  • ulei
  • maţ de la intestinul gros
  • 2-3 frunze de dafin
  • 1 linguriţă cu cimbru

 

Mod de preparare:

Fierbe organele şi carnea tăiată bucăţele.Taie ceapa mărunt, căleşte-o şi fierbe separat orezul. Dă organele fierte prin maşina de tocat după ce lâ-ai scurs de apă.

La sfârşit, amestecă pasta obţinută cu ceapa şi orezul pregătite, sărează şi condimentează. îndeasă compoziţia în maţe. Din loc în loc, răsuceşte maţul şi leagă cu sfoară.

Când termini, pune caltaboşul la fiert 40-50 de minute în apă cu sare, adaugă frunze de dafin şi cimbru. în acest timp, înţeapă-l din locîn loc să nu crape.

SFAT Dacă nu ai organe, poţi umple maţul de caltaboş cu compoziţie de sarmale în care ai turnat şi 2 linguri cu vin roşu.

 

Caltabos cu orez si carne

Caltabos cu orez si carne

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi plac caltabosii astia

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.