Retete traditionale: Caltabos cu orez si carne
PrinteazaCaltabos cu orez si carne din: ficat, inima, plaman, rinichi, carne, ceapa, orez, sare, piper, ulei, mat, dafin, cimbru.
- 1/2 ficat
- 1/2 inimă
- 1 plămân
- 1 rinichi
- 1 kg carne mai grasă
- 3-4 cepe
- 3 linguri cu orez
- sare
- piper
- ulei
- maţ de la intestinul gros
- 2-3 frunze de dafin
- 1 linguriţă cu cimbru
Mod de preparare:
Fierbe organele şi carnea tăiată bucăţele.Taie ceapa mărunt, căleşte-o şi fierbe separat orezul. Dă organele fierte prin maşina de tocat după ce lâ-ai scurs de apă.
La sfârşit, amestecă pasta obţinută cu ceapa şi orezul pregătite, sărează şi condimentează. îndeasă compoziţia în maţe. Din loc în loc, răsuceşte maţul şi leagă cu sfoară.
Când termini, pune caltaboşul la fiert 40-50 de minute în apă cu sare, adaugă frunze de dafin şi cimbru. în acest timp, înţeapă-l din locîn loc să nu crape.
SFAT Dacă nu ai organe, poţi umple maţul de caltaboş cu compoziţie de sarmale în care ai turnat şi 2 linguri cu vin roşu.
Caltabos cu orez si carne
Pofta buna!
Imi plac caltabosii astia