Retete traditionale: Carnati afumati si uscati
PrinteazaCarnati afumati si uscati din: carne de porc, carne de vita (sau oaie), slanina, sare, piper, usturoi.
- 1 kg carne de porc
- 1 kg carne de vită (poate fi şi de oaie)
- 500 g slănină
- 40 g sare
- 2-3 g piper pisat
- usturoi după preferinţă
Mod de preparare:
Carnea de vită (sau de oaie) se trece de două ori prin maşina de tocat, după ce a fost curăţată de pieliţe, iar cea de porc o singură dată.
Se pun condimentele, se amestecă, adăugându-se apă călduţă (50-60 ml la 1 kg de came tocată). Se umplu, nu prea îndesat, maţe subţiri, se leagă la capete şi se atârnă pe un băţ mai gros pentru zvântare, după care se pun la fum cald câteva zile.
Cârnaţii trebuie păstraţi într-o încăpere răcoroasă, uscată, cu o bună aerisire, pentru a se putea păstra în condiţii optime un timp mai îndelungat.
Pofta buna!