Retete traditionale: Carnati afumati si uscati

Printeaza

Carnati afumati si uscati din: carne de porc, carne de vita (sau oaie), slanina, sare, piper, usturoi.

Ingrediente:Carnati afumati si uscati

  • 1 kg carne de porc
  • 1 kg carne de vită (poate fi şi de oaie)
  • 500 g slănină
  • 40 g sare
  • 2-3 g piper pisat
  • usturoi după preferinţă

 

Mod de preparare:

Carnea de vită (sau de oaie) se trece de două ori prin maşina de tocat, după ce a fost curăţată de pieliţe, iar cea de porc o singură dată.

Se pun condimentele, se amestecă, adăugându-se apă călduţă (50-60 ml la 1 kg de came tocată). Se umplu, nu prea îndesat, maţe subţiri, se leagă la capete şi se atârnă pe un băţ mai gros pentru zvântare, după care se pun la fum cald câteva zile.

Cârnaţii trebuie păstraţi într-o încăpere răcoroasă, uscată, cu o bună aerisire, pentru a se putea păstra în condiţii optime un timp mai îndelungat.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.