Retete traditionale: Carnati taranesti
PrinteazaCarnati taranesti din: carne de porc, slanina, usturoi, coriandru, cimbru sau maghiran, sare, piper, mate subtiri.
- 1 kg carne de porc macră
- 250 g slănină fragedă
- 1/2 căpăţână de usturoi
- coriandru
- cimbru sau maghiran
- sare
- piper pisat
- maţe subţiri
Mod de preparare:
Carnea se dă prin maşina de tocat. Slănina se taie cubule- ţe, se amestecă cu carnea tocată, adăugându-se apă cu zeamă de usturoi, sare şi piper.
Cu această compoziţie, se umplu maţele. Pentru aceasta, în locul sitei şi al cuţitului, la maşina de tocat se aplică pâlnia pentru umplut câmaţi. O pâlnie tot subţire, pe măsura maţelor.
Cârnaţii se consumă într-un timp cât mai scurt, fiind ţinuţi la rece până la pregătire. Se prăjesc în grăsime, pe aragaz, sau se pot pune la cuptor. Garnitura poate fi: cartofi piure, iahnie de fasole, fasole bătută sau varză călită.
Alături, murături, după preferinţă, exceptând varza călită, bineînţeles.
Pofta buna!