Retete traditionale: Chifteluţe marinate
PrinteazaO reteta de chiftelute marinate din: carne de vita, carne de porc, ciuperci, oua, faina, ulei, usturoi, marar verde, miere, vin rosu, ceapa, pasta de rosii, sare si piper.
- 500 g carne de vita
- 100 g carne de porc
- 300 g ciuperci proaspete de cultura sau de padure
- 3 oua
- 1 lingura faina
- 3 linguri ulei
- 3 catei de usturoi
- 1 lgatura marar verde
- 1 lingura miere
- 100 ml vin rosu
- 2 cepe
- 300 ml pasta de rosii
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tocaţi cât mai mărunt carnea de vită, de porc, ciupercile şi mărarul. Amestecaţi aceste ingrediente cu ouăle bătute, usturoiul pisat, sare şi piper. Frământaţi amestecul cu mâna până devine omogen şi apoi puneţi-l la rece pentru 10 minute.
Formaţi chifteluţe din amestec şi prăjiţi-le pe ambele părţi în ulei, apoi scoateţi-le pe şerveţele pentru a elimina grăsimea de prisos.
Tocaţi ceapa mărunt şi căliţi-o în ulei. Când ceapa începe să se îngălbenească puţin, adăugaţi făina, mierea şi pasta de roşii. Turnaţi şi vinul şi amestecaţi ingredientele puse la fiert, la foc potrivit.
Potriviţi gustul de sare şi piper şi fierbeţi sosul 10 minute, apoi puneţi în sos chifteluţele şi mai fierbeţi 5 minute. Ornaţi cu mărar tocat mărunt sau cu busuioc verde.
Chifteluţe marinate
Pofta buna!