Retete traditionale: Chili con carne
PrinteazaO reteta de chili con carne din: ceapa, usturoi, ardei iute, tulpini de telina, ardie grasi, carne de vita, ulei, supa, boabe de porumb, fasole rosie, rosii, sare, piper si chimen.
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 2 chili (ardei iuţi) roşii
- 2 tulpini de ţelină
- 2 ardei graşi verzi
- 750 g de carne de vită tocată
- 2 linguri de ulei
- 500 ml de supă
- 200 g de boabe de porumb (cutie)
- 350 g de fasole roşie (cutie)
- 1 cutie de roşii (800 g)
- sare
- piper
- chimen măcinat
Mod de preparare:
Tăiaţi ceapa şi usturoiul cubuleţe. Tăiaţi ardeii iuţi pe lung, îndepărtaţi-le seminţele, apoi tocaţi-i mărunt. Spălaţi legumele şi tăiaţi-le cuburi mici. Prăjiţi carnea tocată într-o tigaie mai mare, iar la final adăugaţi ceapa şi usturoiul şi prăjiţi-le puţin. Turnaţi supa.
Adăugaţi legumele şi chili, acoperiţi cu un capac şi lăsaţi totul să fiarbă înăbuşit cca. 15 minute. Scurgeţi boabele de porumb şi fasole. Tăiaţi roşiile mărunt, adăugaţi totul peste carnea tocată, acoperiţi cu un capac şi fierbeţi alte 15 minute.
Condimentaţi mâncarea cu sare, piper şi chimen. Dacă doriţi, ornaţi-o cu pătrunjel sau verdeaţă de la ţelină.
Chili con carne
Pofta buna!