Retete traditionale: Crap la cuptor
PrinteazaRetete traditionale: Crap la cuptor
- 1 crap de 1,5 kg
- 3 linguri ulei
- 1 pahar vin alb
- 3 cepe
- 2 căţei de usturoi
- 2 foi de dafin
- 5 boabe de piper
- 1 lingură bulion de roşii
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă crapul, se sărează pe afară şi înăuntru şi se lasă să stea cel puţin un sfert de oră. Se aşază într-o cratiţă lungă în care să încapă bine.
Se pune ceapa tăiată fetii subţiri, usturoiul, vinul, uleiul, foile de dafin, piperul, bulionul de roşii şi sarea.
Se unge bine crapul cu ulei, se dă la cuptor, se ţine o oră şi jumătate. Se unge din când în când cu sosul din cratiţă.
Dacă scade prea mult înainte de a fi peştele gata, se mai pune puţină apă. Înainte de a servi, se scoate usturoiul.
Pofta buna!
Sa fac si eu crap la cuptor.