Retete traditionale: Drob de miel
PrinteazaO reteta traditionala de drob de miel din: maruntaie de miel, prapur de miel, ficat, de pui, carne macra de pui sau de vita, ceapa verde, marar, patrunjel, oua, usturoi, paine, sare si piper.
- măruntaiele de miel (ficat, plămân, inimă şi rinichi)
- 1 prapur de miel
- 1/2 kg ficat de pui
- 1/2 kg carne macră de pui sau de vită
- 3 legături ceapă verde
- 3 legături mărar
- 3 legături pătrunjel
- 4-5 ouă
- 2 legături usturoi
- 2-3 ouă fierte tari
- 1 felie de pâine
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală măruntaiele de miel, separă plămânii şi pune-i să fiarbă separat în apă cu un praf de sare.Ţine rinichii în apă cu oţet cât fierb celelalte măruntaie. Pune ficatul de miel la fiert împreună cu ficăţeii de pui, inima şi rinichii. Lasă-i să clocotească doar 10 minute, după care aruncă apa. Spală carnea şi tai-o cuburi mici.
Dă prin maşina de tocat carnea macră tăiată cuburi, amestec-o cu ceapa, usturoiul şi pătrunjelul tocate mărunt. Condimentează cu sare şi piper măcinat, după gust, adaugă ouăle crude şi felia de pâine înmuiată în apă rece şi stoarsă.Toacă mărunt rinichiul şi mărarul şi amestecă-le cu restul de carne.
Adaugă ficăţeii, plămânul, rinichii şi inima tocate mărunt şi frământă. Potriveşte gustul de sare şi piper. Aşază prapurul în două tăvi unse cu ulei. Imbracă-le cu prapur, pune un strat din amestecul de carne şi peste acesta 2-3 ouă fierte tari şi decojite. Acoperă cu alt strat de carne, apoi cu bucata de prapur pe care ai lăsat-o în afara tăvii şi introdu tava în cuptorul preîncălzit pentru 45 de minute. Serveşte numai rece, ca aperitiv, cu pâine de casă.
Drob de miel
Pofta buna!