Retete traditionale: Falafel
PrinteazaO reteta de felafel din: naut, ceapa, usturoi, chimen, seminte de coriandru, patrunjel, uleid e floarea soarelui, sare si piper.
- 400 g naut
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 2 lingurite chimen
- 1 lingura seminte de coriandru rasnite
- 1 legatura de patrunjel
- ulei de floarea soarelui pentru prajit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pune năutul în apă rece şi lasă-1 să se înmoaie 24 de ore, scurge-l şi curăţă-l de coajă. Pune în blender năutul, ceapa, usturoiul curăţat, pătrunjelul, coriandrul, chimenul, sare şi piper, după gust.
Pasează-le până când obţii o compoziţie fină şi omogenă. Las-o o oră în frigider să se odihnească.
Scoate compoziţia de la rece şi modelează din ea chifteluţe rotunde de dimensiune medie şi prăjeşte-le circa 4-5 minute în baie de ulei încins, întorcându-le pe toate părţile.
Când s-au rumenit, scoate-le şi pune-le să se scurgă de ulei pe hârtie absorbantă.
Chifteluţele se servesc atât calde, cât şi reci, aşezate pe un pat de legume sau cu pâine prăjită, legume şi humus.
Falafel
Pofta buna!