Retete traditionale: Lebar
PrinteazaRetete traditionale: Lebar din: mate de porc, ficat de porc, splina, plaman, oua, unt, usturoi, dafin, vin, sare, piper.
Ingrediente:
- maţe groase de porc
- 1 kg ficat de porc
- 2 spline
- 1 plămân
- 1 ou
- 100 g unt
- 4 căţei de usturoi
- 2 foi de dafin
- 1 pahar cu vin
- piper
- sare
Mod de preparare:
Pune măruntaiele la fiert în apă cu sare. Când s-au fiert, dă totul prin maşina de tocat. Pisează mărunt usturoiul.
Amestecă tocătura cu usturoiul, untul topit, o cană cu zeama în care au fiert cărnurile, potriveşte de sare, piper şi frământă bine, iar când compoziţia s-a răcorit, adaugă oul bătut.
Umple maţele şi apoi leagă-le la capete. Pune lebărul la fiert, la foc mic, în apă rece, cu foi de dafin, boabe de piper negru şi vin. Inţeapă din când în când maţele.
Lasă-le două ore.
Retete traditionale: Lebar
Pofta buna!