Retete traditionale: Parjoale moldovenesti

Printeaza

Parjoale moldovenesti din: carne, paine, verdeata, oua, ulei, cartof, piper, sare, pesmet.

 

Ingrediente:

  • 1 kg carne (amestec de vitel şi porc)
  • 1-2 felii de pâine
  • verdeată (mărar, pătrunjel)
  • 4 ouă
  • 4-6 linguri ulei (untură sau, cel mai bine, unt de casă)
  • 1 cartof
  • piper
  • sare
  • 2 linguri pesmet

 

Mod de preparare:

Carnea se curătă, se spală şi se toacă cu maşina, la urmă trecând şi miezul de pâine muiat în lapte sau apă şi stors.

Se adaugă piperul şi verdeata tocată mărunt (eventual prăjită în unt), se amestecă bine şi (optional) se mai poate trece prin maşină o dată. Se adaugă 1-2 linguri de unt (ulei – untură), un cartof crud, ras şi cele patru ouă crude.

Totul se amestecă bine cu mâna umezită, apoi se ia din amestec o cantitate cam de dimensiunea unui ou, se trece prin pesmet şi se turteşte cu o paletă sau un cutit lat până ce se ajunge la o grosime de circa 1 deget.

Se modelează şi forma – ovală, apoi se pune la prăjit într-o tigaie cu ulei (unt, untură) fierbinte.

Se rumeneşte pe ambele părţi fără a se arde sau a se usca la mijloc.

Traditional, pârjoalele se servesc calde, cu piure de cartofi.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Cum se prepara Chiftelute moldovenesti in sos (video)

O reteta video despre cum se prepara chiftelute moldovenesti in sos din: carne tocata de vita, usturoi, carne de porc, oua, cartofi, ceapa, pasta de ardei, suc de rosii, cimbru, dafin, bulion, sare si piper.   Poate te intereseaza si: Parjoale moldovenesti Parjoale moldoveneşti Parjoale moldoveneşti cu garnitură de piure de cartofi Ingrediente: carne tocata […]

Parjoale moldovenesti

Pirjoale din muschi de vita

Pirjoale din muschi de vita din: muschi de vita, unt, sare, verdeata, cimbru, piper. Ingrediente: 600 g muschi de vita 50 g unt sare 1 lingura verdeata tocata marunt cimbru piper   Mod de preparare: Muschiul curatat de pielita se taie in 6 bucati, se despica in doua, se bate putin, se presara cu sare […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.