O reteta video despre cum se prepara chiftelute moldovenesti in sos din: carne tocata de vita, usturoi, carne de porc, oua, cartofi, ceapa, pasta de ardei, suc de rosii, cimbru, dafin, bulion, sare si piper. Poate te intereseaza si: Parjoale moldovenesti Parjoale moldoveneşti Parjoale moldoveneşti cu garnitură de piure de cartofi Ingrediente: carne tocata […]
Retete traditionale: Parjoale moldovenesti
PrinteazaParjoale moldovenesti din: carne, paine, verdeata, oua, ulei, cartof, piper, sare, pesmet.
Ingrediente:
- 1 kg carne (amestec de vitel şi porc)
- 1-2 felii de pâine
- verdeată (mărar, pătrunjel)
- 4 ouă
- 4-6 linguri ulei (untură sau, cel mai bine, unt de casă)
- 1 cartof
- piper
- sare
- 2 linguri pesmet
Mod de preparare:
Carnea se curătă, se spală şi se toacă cu maşina, la urmă trecând şi miezul de pâine muiat în lapte sau apă şi stors.
Se adaugă piperul şi verdeata tocată mărunt (eventual prăjită în unt), se amestecă bine şi (optional) se mai poate trece prin maşină o dată. Se adaugă 1-2 linguri de unt (ulei – untură), un cartof crud, ras şi cele patru ouă crude.
Totul se amestecă bine cu mâna umezită, apoi se ia din amestec o cantitate cam de dimensiunea unui ou, se trece prin pesmet şi se turteşte cu o paletă sau un cutit lat până ce se ajunge la o grosime de circa 1 deget.
Se modelează şi forma – ovală, apoi se pune la prăjit într-o tigaie cu ulei (unt, untură) fierbinte.
Se rumeneşte pe ambele părţi fără a se arde sau a se usca la mijloc.
Traditional, pârjoalele se servesc calde, cu piure de cartofi.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pirjoale din muschi de vita
Pirjoale din muschi de vita din: muschi de vita, unt, sare, verdeata, cimbru, piper. Ingrediente: 600 g muschi de vita 50 g unt sare 1 lingura verdeata tocata marunt cimbru piper Mod de preparare: Muschiul curatat de pielita se taie in 6 bucati, se despica in doua, se bate putin, se presara cu sare […]
Pofta buna!