Retete traditionale romanesti: Salată de boeuf

Printeaza

O reteta delicioasa, perfecta pentru orice ocazie de salata de boeuf din: cartofi, morcovi, mazare, telina, castraveti murati, carne de vita, mustar, oua, ulei, lamaie, gogosari, sare, masline, albus fiert si frunze de patrunjel.

Ingrediente:Salată de boeuf

  • 1  kg cartofi
  • 1/2 kg morcovi
  • 1/2 kg mazăre din conservă
  • 2   ţeline
  • 1/2 kg castraveţi muraţi
  • 1/2 kg carne de vită
  • 2 linguri muştar
  • 4 ouă
  • 1/2 l ulei
  • 1/2 de lămâie
  • 2 gogoşari cruzi sau muraţi
  • sare

pentru decor:

  • 6-10 măsline fără sâmburi
  • felii de gogoşar murat
  • felii de albuş fiert
  • frunze de pătrunjel

 

Mod de preparare:

Spală carnea, tai-o felii mari şi pune-o la fiert într-un vas mic, cu apă cât s-o acopere.Las-o să dea 2-3 clocote, aruncă apa, spală carnea şi pune 3 litri de apă rece într-o oală mai mare. Fierbe carnea într-un vas acoperit o jumătate de oră, după care pune morcovii, cele 2 ţeline şi cartofii curăţaţi şi spălaţi. Adaugă şi sarea.

Fierbe legumele şi carnea încă 45 de minute, apoi scoate-le din supă cu o spumieră, lasă-le un sfert de oră să se răcească, după care taie-le cubuleţe foarte mici.

Aşază-le într-un vas mare, adaugă mazărea scursă de zeamă, castraveţii muraţi tăiaţi cubuleţe şi 1 lingură de muştar. Amestecă bine cu mâna şi lasă deoparte.

Amestecă şi omogenizează 2 gălbenuşuri fierte tari şi date pe răzătoarea mică cu 1 gălbenuş crud şi 1 lingură de muştar. Adaugă uleiul în fir subţire, frecând cu o lingură de lemn sau cu mixerul, şi zeamă de lămâie, după gust.

Jumătate din maioneza obţinută pune-o peste compoziţia de legume şi carne, la care adaugă gogoşarii cruzi (sau muraţi) şi un ou fiert tocate mărunt.

Aşază salata pe un platou, acoper-o cu maioneză, decoreaz-o cu felii de gogoşar murat, felii de albuş fiert, rondele de măsline şi frunze de pătrunjel. Las-o la rece câteva ore.

Salată de boeuf

Salată de boeuf

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • salata boeuf moldoveneasca
  • salata de boeuf traditionala
  • salata boeuf traditionala
  • salata de biof traditionala
  • reteta salata boeuf romaneasca
  • salata boeuf reteta romaneasca
  • reteta salata boeuf traditionala
  • salata de boeuf romaneasca
  • salata boeuf cu carne de porc
  • salata de boeuf cu carne de porc

2 comentarii

  1. Anastasia Alexandra Ciuca

    Si mie-mi place!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.