Retete traditionale romanesti: Salată de fasole verde cu usturoi
PrinteazaO reteta delicioasa de salata de fasole verde cu usturoi din: fasole verde pastai, apa, usturoi, ulei de masline, lamaie sau otet si marar.
- 1 kg fasole verde păstăi
- 1 cană apă
- 5-6 căţei usturoi
- 3 linguri ulei de măsline
- 1/2 lămâie sau 1 lingură oţet
- 4-6 fire de mărar
Mod de preparare:
Fasolea se fierbe în apă foarte puţină şi cu vasul acoperit, leguma conţinând 80% apă. Se sărează doar când s-a luat vasul de pe foc.Taie vârfurile şi codiţele fasolei, apoi rupe păstăile în 2-3 bucăţi, spală-le în sită sub jet de apă călduţă şi fierbe-le într-o cană de apă care clocoteşte. Acoperă vasul, dă focul mic şi lasă să fiarbă o jumătate de oră. Ia vasul de pe foc, pune sarea şi lasă să se răcească.
Curăţă căţeii de usturoi, pisează-i, adaugă uleiul şi oţetul (sau zeama de la 1/2 de lămâie) şi omogenizează. Dacă doreşti mai mult sos, subţiază cu apă.Scurge fasolea răcită de apă, răstoarn-o într-un castron adânc, adaugă sosul şi amestecă bine.
Potriveşte gustul de sare, dacă mai este nevoie. Decorează cu mărar tocat fin şi las-o la rece înainte să o serveşti.
Salată de fasole verde cu usturoi
Pofta buna!
Incoming search terms:
- salata de fasole verde
- salata de fasole verde cu usturoi
- fasole verde cu usturoi
- salata fasole verde
- salata de fasole galbena
- teci cu usturoi si otet
Foarte buna salata asta
Extraordinara salata cu fasole si usturoi