Retete traditionale romanesti: Salată de fasole verde cu usturoi

Printeaza

O reteta delicioasa de salata de fasole verde cu usturoi din: fasole verde pastai, apa, usturoi, ulei de masline, lamaie sau otet si marar.

Ingrediente:Salată de fasole verde cu usturoi

  • 1 kg fasole verde păstăi
  • 1 cană apă
  • 5-6 căţei usturoi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1/2 lămâie sau 1 lingură oţet
  • 4-6 fire de mărar

 

Mod de preparare:

Fasolea se fierbe în apă foarte puţină şi cu vasul acoperit, leguma conţinând 80% apă. Se sărează doar când s-a luat vasul de pe foc.Taie vârfurile şi codiţele fasolei, apoi rupe păstăile în 2-3 bucăţi, spală-le în sită sub jet de apă călduţă şi fierbe-le într-o cană de apă care clocoteşte. Acoperă vasul, dă focul mic şi lasă să fiarbă o jumătate de oră. Ia vasul de pe foc, pune sarea şi lasă să se răcească.

Curăţă căţeii de usturoi, pisează-i, adaugă uleiul şi oţetul (sau zeama de la 1/2 de lămâie) şi omogenizează. Dacă doreşti mai mult sos, subţiază cu apă.Scurge fasolea răcită de apă, răstoarn-o într-un castron adânc, adaugă sosul şi ames­tecă bine.

Potriveşte gustul de sare, dacă mai este nevoie. Decorează cu mărar tocat fin şi las-o la rece înainte să o serveşti.

Salată de fasole verde cu usturoi

Salată de fasole verde cu usturoi

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • salata de fasole verde
  • salata de fasole verde cu usturoi
  • fasole verde cu usturoi
  • salata fasole verde
  • salata de fasole galbena
  • teci cu usturoi si otet

2 comentarii

  1. Foarte buna salata asta

  2. Extraordinara salata cu fasole si usturoi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.