Retete traditionale: Rulada cu ciuperci
PrinteazaO reteta delicioasa de rulada cu ciuperci, faina, sare, unt, ou, apa, praf de copt, telemea, sunca, ceapa, usturoi, parmezan, ulei, ou, sare, piper.
- 200g făină
- 1 linguriţă sare
- 100 g unt rece
- 1 ou mare
- 1 lingură apă
- 1 vârf cutit praf de copt
Ingrediente umputura:
- 200 g ciuperci
- 200 g telemea mai nesărată
- 200 g şuncă
- 1 căţel usturoi
- 1 ceapă mare
- 50 g parmezan (sau caşcaval ras)
- 2 linguri ulei
- 1ou
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu sarea şi praful de copt într-un castron. Se adaugă untul tăiat bucăţele şi se amestecă cu degetele până se obţine un aluat nisipos. Se adaugă oul bătut împreună cu apa şi se frământă bine până se obţine un aluat omogen, elastic şi nu foarte tare.
Se rumeneşte usturoiul zdrobit şi ceapa tăiată în ulei bine încins, se adaugă ciupercile tocate mărunt, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se lasă la călit până scade bine toată zeama lăsată de ciuperci.
Se adaugă şunca tăiată mărunt, se mai lasă câteva minute, după care se dă la răcit şi se amestecă cu telemeaua sfărâmată sau rasă.
Se întinde aluatul în foaie, se pune umplutura şi se rulează. Se taie felii potrivit de groase şi se aşază „coşuleţele” pe o tavă unsă şi tapetată cu făină. Se coc, la foc potrivit, 25 de minute.
Se scot, se ung cu ou bătut, se presară deasupra parmezan sau caşcaval ras şi se pun din nou la cuptor pentru 10 minute. Se servesc calde.
Rulada cu ciuperci
Pofta buna!