Retete traditionale: Salată Caesar
PrinteazaSalata Caesar se găseşte în toate localurile americane, de la cele mai mici până la marile restaurante.
Dacă ar fi sa judecăm numai după gama extrem de diversă de sosuri speciale pentru salată Caesar care se comercializează, după seturile de tacamuri pentru salată şi după nenumăratele feluri de crutoane care se găsesc în magazine şi în bucătăriile americanilor, Caesar este regele salatelor.
Se spune că ar fi fost inventată de Caesar Cardini, un italian din San Diego, care deţinea un hotel şi un restaurant cu acelaşi nume dincolo de graniţă, în Tijuana. Reţeta originală a salatei, creată prin anii ’20, conţinea salată verde cos, crutoane, usturoi, parmezan, ouă fierte moi, ulei de măsline, suc de lămâie şi sos Worchestershire.
Ouăle se adăugau în salată abia la servire şi formau un sos savuros care îmbrăca salata verde. Frunzele de salată erau lăsate întregi şi se mâncau cu mâna, un obicei păstrat până astăzi. Mai târziu s-a adăugat şi muştar de Dijon, bucăţele de costiţă afumată şi fileuri de anşoa.
Mulţi bucătari o prepară chiar şi astăzi urmând reţeta originală a lui Cardini. Preparată cum trebuie, salata Caesar este un adevărat deliciu.
Salată Caesar
Pofta buna!
Incoming search terms:
- salata cezar reteta originala
Am mancat od ata o salata caesar dementiala
Este o salata delicioasa
Una din cele mai bune salata