Retete traditionale: Sângerete
PrinteazaO reteta traditionala de sangerete din: sange de porc, slanina, carne, ceapa, mate, ulei si sare.
- 1 litru sange de porc
- 500 g slanina
- 1 kg carne
- 1 ceapa
- mate de umplut
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Curata bine matele cu dosul unui cutit, spala-le in apa cu otet ca sa le scoti mirosul.Pune carnea la fiert ală¬turi de slănină şi puţină sare. Toacă mărunt ceapa şi căleşte-o în puţin ulei până devine cristalină.
Când carnea este pe jumătate fiartă, scurge zeama (dar păstrează un pahar), dă prin maşină carnea şi taie cuburi slănina. Amestecă totul cu ceapa călită, zeama în care a fiert carnea şi sângele dat în câteva clocote. Drege de sare.
Cu acest amestec, umple maţele şi pune-le la fiert în apă 20 de minute, după primul clocot. Poţi înmulţi compoziţia adăugând o cană cu orez.
Sangerete
Pofta buna!