Retete traditionale: Slanina cruda sarata
PrinteazaSlanina cruda sarata
Tăiem slănină, crudă, proaspătă şi cât mai groasă, în fâşii înguste şi lungi. Le freacăm bine, bine cu sare şi le pumem într-un vas pe şipci de lemn. Le aşezăm cât mai strâns, urna peste alta, pentru ca între ele să nu rămână spaţii goale. Punem deasupra o planşetă din lemn, pe care aşezăm o greutate. Apoi acoperim bine vasul.
Lăsăm să treacă 10 zile şi scoatem bucăţile de slănină ‘din vas. Le frecăm iar cu sare şi le punem în acelaşi vas, dair în ordine inversă. Le punem astfel la loc răcoros încă 10 zile. Prea multă sare nu strică, întrucât slănina nu absoarbe decât o anumită cantitate, păstrându-se bine, fără să se râmce- zească, şi rămânând tot timpul gustoasă. Se consumă i ca slănină fragedă.
Pofta buna!