Retete traditionale: Slanina fiarta cu usturoi si boia
PrinteazaSlanina fiarta cu usturoi si boia din: slanina impanata, sare, usturoi, piper, dafin, boia.
- 1 kg de slănină împănată cu carne (de la piept)
- sare grunjoasă
- 1 1/2 căpăţână de usturoi
- piper boabe
- 2 frunze de dafin
- boia
Mod de preparare:
Sărează bine slănina şi las-o câteva ore bune aşa, poate chiar de la o zi la alta. După ce timpul s-a scurs, scutur-o bine de sare şi pune-o la fiert în apă fierbinte, cu piperul, frunzele de dafin, căţeii de usturoi pisaţi de la o căpăţână întreagă şi las-o să fiarbă.
Când furculiţa intră bine, e semn că slănina e fiartă. Verifică dacă e destul de sărată şi dacă nu, mai adaugă sare în apă.
Scoate slănina fiartă, las-o la zvântat şi apoi freac-o cu restul de usturoi pisat şi presară boia din belşug.
SFAT Pune slănina nesărată la fiert direct în zeama de varză.
Adaugă ceapa tocată, frunzele de dafin, boabele de piper şi crenguţa de cimbru şi lasă să fiarbă.
Verifică cu furculiţa când e fiartă slănina şi trage oala de pe foc. Las-o să se răcească în zeamă, apoi scoate-o şi las-o la zvântat.
Slanina fiarta cu usturoi si boia
Pofta buna!