Ciorba de peste (Bors de peste) din: peste, ceapa, orez, leustean, sare, bors, piper. Ingrediente: circa 1 kg peşte (uzual, crap) 2 cepe 2 linguri orez leuştean sare 1 l borş piper Mod de preparare: Se pun la fiert 2 I apă şi 1 litru de borş. Când încep să fiarbă, se adaugă ceapa […]
Retete traditionale: Storceag
PrinteazaRetete traditionale: Storceag din: carne de peste, ou, morcov, cartofi, smantana, marar verde, ceapa verde, ceapa uscata, usturoi, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 kg carne de peste alb sau sturion
- 1 ou
- 1 morcov
- 250 g cartofi
- 150 ml smantana
- 1 legatura marar verde
- 1 legatura ceapa verde
- 1 ceapa uscata
- usturoi, numai daca va place, 2 catei sau 2-3 fire de usturoi verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneti la fiert 2,5 l apa cu sare si piper. Curatati zarzavatul si taiati-l in bucatele potrivite, rondele sau cubulete.
Controlati carnea de peste sau nu aiba oase si scoateti-le.
Taiati si carnea, precum zarzavatul.
Cand apa incepe sa clocoteasca, puneti zarzavatul sau taiati-l cat mai marunt.
Daca puneti usturoi verde, taiati si frunzele.
Amestecati intr-un castronel oul batut cu smantana, cu mararul si usturoiul.
Adaugati putin din zeama in care fierb pestele si zarzavatul, sare si piper, daca mai este nevoie.
Turnati acest amestec in oala cu pestele, dupa ce aceasta si zarzavatul sunt fierte.
Amestecati pentru omogenizare. Luati vasul de pe foc, acoperiti-l si dupa 10 minute puteti sa serviti storceagul cald.
Retete traditionale: Storceag
Pofta buna!
Ciorba din icre si lapti de peste
Ciorba din icre si lapti de peste din: peste, lapti, icre nematurate, ceapa, ardei, morcov, pastarnac, rosii, sare, concentrat de legume, fidea, bors, patrunjel, leustean. Ingrediente: 6 peşti (capete şi cozi) 250 g lapţi şi icre nematurate 1 ceapă 1 ardei roşu 1 morcov 1 păstârnac 2-3 roşii 1 linguriţă sare 1 linguriţă concentrat de […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- storceag
- ciorba de peste storceag