Retete traditionale: Supa de legume
PrinteazaPrimăvara aduce o abundenţă de supe verzi. Italia, de pildă, are minestrone verdissima, în Franţa se face potage printaniere, iar în meniurile multor restaurante occidentale se poate găsi şi o supă de sparanghel.
Bucătarii libanezi profită şi ei de anotimpul verdeţurilor pentru a pregăti o supă verde. Acest fel de mâncare se prepară din legume precum prazul, ţelina, mazărea, fasolea fava proaspătă, inimi de anghinare şi primii dovlecei fragezi, toate fierte la foc mic cu nişte usturoi tocat, adăugat pentru aromă.
Ceea ce face ca această supă libaneză să fie unică în felul ei este faptul că în ea se adaugă suc de lămâie şi mentă uscată. Lâmâia îi dă un gust acrişor şi intensifică aromele celorlalte ingrediente, pe când menta uscată îi conferă o prospeţime îndrăzneaţă.
Aromele libaneze obişnuite, precum chimenul, nu se folosesc aici, astfel încât supa rămâne uşoară şi delicată. Turnată peste un bol de orez alb, această mâncare constituie un mod delicios de a sărbători venirea primăverii.
Supa de legume
Pofta buna!