Retete traditionale: Toba mozaic

Printeaza

Toba mozaic din: carne de porc, slanina, sorici, ficat, limba de porc, ureche, oua, sare, piper, ienibahar.

Ingrediente:Toba mozaic

  • 1 kg carne de porc
  • 1 kg slănină de pe burtă
  • 500 g şorici
  • 300 g ficat
  • o limbă de porc
  • o ureche
  • 3-4 ouă fierte tari
  • sare
  • piper pisat
  • ienibahar, după preferinţa fiecăruia

 

Mod de preparare:

Se pun la fiert slănina, carnea, urechea, limba şi ficatul, cu puţină sare. Se culege spuma ori de câte ori apare. Slănina se fierbe pe jumătate, iar carnea, urechea, limba şi ficatul, mai mult. Şoriciul se lasă să fiarbă mai departe (după ce s-au scos celelalte componente), până se înmoaie bine. Imediat după ce s-a fiert, limba se curăţă de pieliţă,

Se lasă să se răcească toate şi apoi se taie în fâşii lungi, care se introduc într-un burduf. Dacă nu avem, putem follosi şi un maţ gros. Se adaugă ouăle (tăiate feliuţe) şi se umiple apoi cu zeama de la fiertul cărnii. Aceasta se fierbe şi duipă ce au fost scoase componentele, pentru a deveni concentrată, şi se condimentează după preferinţă; se strecoară.

Pentru un aspect frumos în interior, toate componenttele vor fi aşezate în burduf intercalat (de aici, şi denumirea de ,,mozaic“).

Se coase burduful sau maţul gros şi se pune la fiert în apă (fierbinte) cu puţină sare, timp de o oră şi jumătate, la tfoc domol, înţepându-se din când în când.

După ce s-a terminat fierberea, se pune la presat îmtre două planşete din lemn, cu o greutate deasupra. După dorinţă, toba se poate afuma la fum slab. Se ţine la rece.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.