Retete traditionale: Tobă

Printeaza

O reteta traditionala de toba din: capatana de porc, sorici, ureche, picioare, carne macra, limba si inima, slanina, boabe de piper, stomac, usturoi, sare si piper.

Ingrediente:Toba

  • 1/2 căpăţână de porc
  • 3-4 fâşii şorici
  • 1 ureche
  • 2 picioare
  • 1 kg carne macră
  • limba şi inima porcului
  • 500 g slănină
  • 2-3 foi de dafin 10-12 boabe de piper
  • stomacul porcului
  • 3-4 căţei usturoi
  • sare
  • piper


Mod de preparare:

Curăţă şoriciul, urechea, 1/2 căpăţână, picioarele, spală-le cu apă caldă şi pune-le la fiert. Lasă să dea 2-3 clocote, aruncă apa, spală carnea şi vasul, umple-l cu 4-5 l de apă rece, pune 1 foaie de dafin, 5-6 boabe de piper şi lasă să fiarbă 30 de minute. Ia spuma des. Scoate şoriciul şi lasă să fiarbă restul cărnii.

Pune în alt vas carnea macră şi slănina, limba, inima, 1 foaie de dafin, 5-6 boabe de piper, lasă la fiert 1 oră, după care scurge-le. Curăţă bine stomacul cu apă caldă, freacă-l cu sare şi lasă-l în apă rece cu oţet până când îl umpli.

Scoate căpăţână, urechea şi picioarele, răceşte-le, iar zeama las-o să fiarbă la foc mic, până scade la 2 căni. Taie carnea şi toate celelalte ingrediente bucăţi, condi­mentează cu sare şi piper măcinat, pune usturoiul tocat, frământă cu puţină zeamă în care au fiert cărnurile şi umple stomacul.

Coase deschizătura cu aţă alimentară. Pune toba la fiert în zeama în care a fiert carnea şi slănina, înţeap-o cu acul şi după 1 oră opreşte focul. Las-o să se ră­cească în zeama ei, apoi aşaz-o între două funduri de lemn, cu o greutate deasupra. Serveşte-o ca aperitiv.

Toba

Toba

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • toba reteta traditionala

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.