Retete traditionale: Vinete umplute
PrinteazaO reteta de vinete umplute din: vinete, crema de branza, cascaval, margarina, oua, ulei de masline extravirgin, seminte de susan, sare si piper.
- 2 vinete mari
- 350 g cremă de brânză
- 300 g caşcaval ras
- 120 g margarină
- 2 ouă
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 4 linguri seminţe de susan
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală vinetele, taie-le în două pe lungime şi înţeapă coaja din loc în loc. Unge-le cu ulei şi coace-le 20 de minute în cuptor, la 190° C. Scoate cu o lingură miezul vinetelor, având grijă să păstrezi coaja intactă.
Pune într-un castron miezul de vinete, crema de brânză, jumătate din cantitatea de caşcaval ras, ouăle, sare şi piper, după gust. Amestecă bine toate ingredientele.
Unge o tavă cu puţină margarină. Toarnă compoziţia în cojile de vinete păstrate şi presară caşcavalul ras rămas, întinde pe toată suprafaţa, margarină şi presară seminţe de susan.
Coace-le în cuptorul încălzit la 200° C timp de 10 minute sau până când se topeşte caşcavalul. Serveşte preparatul ca felul întâi.
Vinete umplute
Pofta buna!