Retete traditionale: Vinete umplute

Printeaza

O reteta de vinete umplute din: vinete, crema de branza, cascaval, margarina, oua, ulei de masline extravirgin, seminte de susan, sare si piper.

Ingrediente:Vinete umplute

  • 2 vinete mari
  • 350 g cremă de brânză
  • 300 g caşcaval ras
  • 120 g margarină
  • 2 ouă
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 4 linguri seminţe de susan
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spală vinetele, taie-le în două pe lungime şi înţeapă coaja din loc în loc. Unge-le cu ulei şi coace-le 20 de minute în cuptor, la 190° C. Scoate cu o lingură miezul vinetelor, având grijă să păstrezi coaja intactă.

Pune într-un castron miezul de vinete, crema de brânză, jumătate din cantitatea de caşca­val ras, ouăle, sare şi piper, după gust. Amestecă bine toate ingredientele.

Unge o tavă cu puţină margarină. Toarnă compoziţia în cojile de vinete păstrate şi presară caşcavalul ras rămas, întinde pe toată suprafaţa, margarină şi presară seminţe de susan.

Coace-le în cuptorul încălzit la 200° C timp de 10 minute sau până când se topeşte caşcavalul. Serveşte preparatul ca felul întâi.

Vinete umplute

Vinete umplute

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.