Retete vegetariene: Legume la cuptor
PrinteazaO reteta delicioasa de legume la cuptor din: cartofi, ulei de masline, ceapa, vinete, dovlecei, oua, patrunjel si marar, suc de rosii si usturoi.
- 1,5 kg cartofi, taiati felii
- 4 linguri ulei de masline
- 1 ceapa mare, taiata julien
- 2 vinete, taiate felii
- 2 dovlecei, taiati felii
- 4 oua, batute
- 1 lingura patrunjel si marar, tocat
- 400 g suc de rosii
- 4 catei usturoi, zdrobiti
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la semnul 5/190C. Fierbe cartofii in apa cu sare 10 minute. Incinge 2 linguri ulei si soteaza ceapa.
Unge vinetele si dovleceii cu uleiul ramas si rumeneste uniform.
Amesteca vinetele, dovleceii si ceapa cu ouale, verdeata si adauga sare si piper.
Intr-o forma rotunda, asaza intr-un strat 1/3 din cartofi si toarna 1/2 din sucul de rosii, 1.2 din legume si 1.2 din branza.
Repeta procedul cu ingredientele ramase. Deasupra ultimului strat de cartofi stropeste cu ulei, acopera cu folie si da la cuptor 30 de minute.
Lasa sa stea in forma 10 minute inainte si portionezi si sa servesti.
Legume la cuptor
Pofta buna!