Retete vegetariene: Pasta de masline
PrinteazaO reteta delicioasa de pasta de masline din: masline, ceapa, paine, ulei, margarina, suc de lamaie si condimente.
- 250 g masline mari negre
- 100 g ceapa
- 2 felii de paine
- 2 linguri ulei
- 2 linguri margarina – unt
- suc de lamaie
- condimente dupa gust
Mod de preparare:
Inţepaţi măslinele în 3 – 4 locuri şi lăsaţi-le 15-20 minute în apă caldă la înmuiat. Scoateţi apoi sâmburii şi tocaţi-le cât mai mărunt. Pasta de măsline obţinută amestecaţi-o bine cu pâinea înmuiată şi stoarsă.
Treptat, adăugaţi uleiul, ca la maioneză, şi margarina. în tot acest timp amestecaţi ingredientele încontinuu. Adăugaţi ceapa tăiată mărunt, zeama de lămâie şi condimentele (sare, piper, boia iute) după gust.
Pasta de masline
Pofta buna!