Retete vegetariene: Supa de dovleac
PrinteazaSupa de dovleac din: dovleac, ceapa, supa de legume, faina, unt, oua, lapte, smantana, patrunjel verde, lamaie si sare.
- 600 g dovleac
- 100 g ceapa
- 500 ml supa de legume
- 1 lingura faina
- 80 g unt
- 2 oua
- 200 ml lapte
- 100 ml smantana
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 lamaie
- sare
Mod de preparare:
Tăiaţi ceapa şi dovleacul în cubuleţe şi căliţi-leîn unt. Turnaţi peste ele supa şi continuaţi să le fierbeţi la foc potrivit până când se înmoaie. Treceţi apoi totul prin sită şi adăugaţi făina desfăcută în lapte. Lăsaţi să mai fiarbă 15 minute şi apoi adăugaţi gălbenuşurile frecate cu smântână.
La sevire, puneţi crutoane în fiecare farfurie înainte de a turna supa.
Supa de dovleac
Pofta buna!