Reteta zilei: Crema de dovleac cu quenelles de ricotta
PrinteazaO reteta delicioasa de crema de dovleac cu quenelles de ricotta din: pulpa de dovleac, cartof, unt, ceapa, usturoi, supa vegetala, sare, ricotta, busuioc, menta, maghiran si sare. Quenelles sunt o specialitate franţuzească, care se prepară din cartofi, peşte, carne sau brânză, amestecate cu ou şi făină. Se fierb 2-3 minute şi se servesc calde. Ca aspect, seamănă cu galuste e romanesti din gris.
Ingrediente:
pentru supa:
- 600 g pulpă de dovleac
- 300 g cartof
- 40 g unt
- 1 ceapa
- 1 căţel de usturoi
- 1 l supă vegetală
- sare
pentru quenelles:
- 250 g ricotta
- 4-5 frunze de busuioc
- 1 crengută de mentă
- 1 crenguţă de maghiran
- sare
Mod de preparare:
Curăţăm cartofii şi dovleacul de coajă. Tăiem cartofii şi pulpa dovleacului în bucăţi potrivite. Tocăm ceapa mărunt şi curăţăm usturoiul. Intr-o oală, punem untul pe foc, iar când acesta e topit, adăugăm ceapa şi căţelul de usturoi. Le călim 2-3 minute, după care dăm deoparte căţelul de usturoi şi adăugăm cubuleţele de cartof şi dovleac şi supa vegetală.
Acoperim cu un capac şi lăsăm supa să fiarbă 25-30 de minute. După ce au fiert, pasăm legumele cu mixerul vertical până ce obţinem o cremă cu o consistenţă densă.
Pentru quenelles, amestecăm ricotta cu ierburile tocate mărunt şi cu sarea. Formăm găluştele luând din compoziţia de brânză cu muchia unei linguriţe, apoi trecem conţinutul într-o altă linguriţă, Repetăm operaţiunea până ce obţinem găluşte cu o formă alungită. Le adăugăm în supă înainte de a o servi.
Crema de dovleac cu quenelles de ricotta
Pofta buna!
Interesanta reteta asta