Retete zilei: Orez Mexican cu legume si carnati

Printeaza

Qrez mexican cu legume din: orez mexican, carnati, ciuperci, fasole boabe, rosii, bulion, sare, piper, pasta de ardei, sos de soia, usturoi.

 

Ingrediente:

  • 1 punga orez Mexican Uncle Statis
  • 3-4 carnati
  • 1 cutie ciuperci taiate
  • 1 cutie boabe fasole rosie
  • 1 cutie porumb
  • 1 cutie rosii decojite
  • 1-2 linguri bulion
  • sare
  • piper
  • pasta de ardei iute tocat
  • sos soia
  • 2 catei usturoi

Mod de preparare:

taie carnatii felii subtiri si se prajesc cateva minute intr-o tigaie de tip wok. adauga apoi putin sos de soja si se mai lasa la prajit vreo 2 minute.

Ciupercile se scurg de zeama, se spala si se adauga peste carnati.

Se lasa cateva minute sa se inmoaie si ciupercile si se adauga rosiile decojite.

Dupa 5 minute de fierbere se adauga orezul din punga (nu este nevoie sa-l scoti din congelator inainte cu mult timp).

Dupa ce s-au amestecat orezul si restul ingredientelor se mai lasa la fiert timp in care se desface bulionul in apa si se toarna peste legume astfel incat sa fie acoperite pentru a fierbe bine.

Usturoiul se curata si se piseaza si se adauga in wok cand incepe sa clocoteasca.

sareaza, pipereaza si se adauga un varf de cutit de pasta de ardei iute si se lasa apoi la fiert aproximativ jumatate de ora, timp in care se amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca.

Orezul trebuie sa scada sufficient in acest timp.

Cu 10-15 minute inainte de a opri focul se adauga boabele de fasole si boabele de porumb.

Se serveste cald.

 

Orez Mexican cu legume si carnati

Orez Mexican cu legume si carnati

 

Pofta buna!

 

 

 

Sos de branza cu bacon

Sos de branza cu bacon din: crema de branza, maioneza, cheddar, patrunjel, pudra de usturoi, bacon.   Ingrediente: 1 pachet crema de branza 60 gr maioneza 180 gr cheddar rasa 2 linguri ceapa verde rasa 1 lingurita patrunjel uscat 1/4 lingurita pudra de usturoi 8 felii bacon, gatit   Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la […]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 comentarii

  1. Reteta asta e simpla rau

  2. Trebuia s-o lasi sa mai scada

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.