Reteta zilei: Tort Napoleon (Mille-feuille)
PrinteazaO reteta delicioasa de tort napoleon din: aluat, nuci, oua, zahar brun, lapte, faina, unt si esenta de vanilie.
Ingrediente:
- 4 foi de aluat frantuzesc (foietaj)
- 1/2 cana nuci tocate
pentru crema:
- 2 oua
- 1 cana zahar brun (sau 1/2 zahar brun, 1/2 de zahar alb)
- 1/2 cana lapte
- 2 linguri faina
- 300g unt nesarat
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare:
Ouale se amesteca bine cu zaharul. Se toarna laptele si se pune pe foc. Se adauga faina amestecand continuu. Se amesteca bine sa nu se formeze cocoloase timp de 15-17 minute pana cand crema devine groasa ca o budinca.
Se lasa crema sa se raceasca, timp in care se pregatesc foile, iar dupa un sfert de ora se adauga in amestec untul la temperatura camerei si esenta de vanilie si se amesteca foarte bine. Inainte de a ne apuca de coptul foilor se incalzeste cuptorul.
Se ia o foaie de aluat se intinde, se taie in 4 bucati si se inteapa cu furculita. Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pana ce patratele se rumenesc. La fel se procedeaza si cu celelalte 3 foi de aluat frantuzesc.
Pe fiecare patrat se pune o cantitate generoasa de crema, dupa care se asambleaza tortul avand 4 straturi. Pe partea de sus a tortului se presara nucile. Tortul Napoleon este un desert minunat si se serveste dupa 2-3 ore de la asamblare.
Tort Napoleon (Mille-feuille)
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura sisi
- tort napoleon receta
- tort napoleon reteta
- prajitura napoleon
- crema pentru tort napoleon
- tort napoleon
E bun tortul Mille-feuille