Ricotta cu biscuiti si fructe
PrinteazaRicotta cu biscuiti si fructe din: biscuiti, frisca, zahar, ricotta, lamaie, fructe, unt.
- 400 g biscuiţi obişnuiţi
- 300 ml frişcă
- 150 g zahăr pudră
- 450 g ricotta cremoasă
- coaja rasă de la o lămâie
- 1 plic cu zahăr vanilat
- fructe de sezon (cireşe, afine), pentru decor
- 100 g unt o formă metalică, înaltă
Mod de preparare:
Freacă spumă ricotta cu zahărul pudră, coaja de lămâie rasă şi adaugă zahărul vanilat.
Topeşte untul într-o crăticioară. Mărunţeşte foarte bine biscuiţii (sau dă-i prin maşina de tocat) şi amestecă-i cu untul topit. Sfărâmă-i cu furculiţa până obţii o pastă.
Bate frişca spumă şi adaug-o treptat peste crema de brânză, amestecând ca să se încorporeze. Foloseşte o cutie de tablă desfăcută la ambele capete sau o formă mică cu inel.
Pune întâi o lingură cu biscuiţi măcinaţi, îndeasă bine, apoi pune două linguri cu cremă. Indeasă din nou bine cu lingura şi scoate încetişor cutia.
Lasă la frigider o oră.
Pofta buna!