Ridichi cu sfecla si morcovi la conserva
PrinteazaRidichi cu sfecla si morcovi la conserva din: amestec de mirodenii pentru murături, sare, morcovi, sfecla, ridichi albe, radacina de telina, usturoi, oţet din cidru de mere, apa.
Ingrediente:
- 4 linguri de amestec de mirodenii pentru murături
- 4 linguri de sare
- 1 ceaşcă de morcovi, mărunţiţi
- 1 jumătate de ceaşcă de sfeclă, mărunţită
- 1 ceaşcă de ridichi albe, mărunţite
- 1 ceaşcă de rădăcină de ţelină, mărunţită
- 3 căţei de usturoi, feliaţi
- 2 ceşti de oţet din cidru de mere
- apa cât să umple borcanul
Mod de preparare:
Puneţi mirodeniile pentru murături şi sarea pe fundul unuî borcan de patru litri. Adăugaţi în borcan legumele şi usturoiul
Turnaţi oţetul de cidru de mere, apoi adăugaţi apă până la umplerea completă a borcanului.
Astupaţi borcanul cu un capşc şi scuturaţi-l, pentru a amesteca bine mirodeniile şi sarea.
Scuturaţi uşor borcanul în fiecare zi. Murăturile vor fi gata de mâncat în şapte zile.
Pofta buna!