Rig Jancsi
PrinteazaRig Jancsi din: oua, zahar tos, faina, cacao, frisca, zahar pudra, ciocolata.
- 5 ouă
- 100 g zahăr tos
- 100 g făină
- 70 g cacao
- 500 ml frişca
- 50 g zahăr pudră
- 100 g ciocolată.
Preparare:
Se pune hârtie de copt într-o tavă. Albuşurile se bat spumă, se adaugă, treptat, zahărul tos. Gălbenuşurile se amestecă împreună cu spuma. Se adaugă cu grijă făina amestecată cu 20 g cacao, apoi se pune în tavă şi se dă la cuptor.
După ce s-a copt, se răceşte, apoi se taie în două. Se topeşte ciocolata pe bain-marie, se amestecă împreună cu două linguri de ulei şi se unge una dintre foi (partea cu crusta).
Se lasă să se răcească, apoi se taie cubuleţe. Se bate frişca, după care se adaugă zahărul praf şi restul de cacao. Cu crema rezultată se unge cealaltă foaie şi se pune peste cubuleţele tăiate.
Pofta buna!