Rigatoni alla bolognese

Printeaza

Rigatoni alla bolognese din: carne de vita, sos de rosii, usturoi, ceapa, morcov, supa de vita, vin rosu, ulei de masline, paste rigatoni si parmezan.

Ingrediente:

  • 500 g carne de vita tocata
  • 400 g sos de rosii
  • 2 catei de usturoi, tocati fin
  • 1 ceapa medie, tocata fin
  • 1 morcov, dat pe razatoare
  • 150 ml supa de vita sau de legume, incalzita
  • 1 pahar de vin rosu
  • 2 linguri ulei de masline
  • 250 g rigatoni
  • parmezan ras, pentru servit

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-o cratiţă largă şi sotează ceapa şi morcovii. După ce s-au înmuiat, adaugă usturoiul şi carnea de vită. Sotează totul amestecând ocazional. După ce s-au rumenit, adaugă supa, conserva de roşii şi vinul. Amestecă bine şi fierbe totul 30 de minute.

Intre timp, pregăteşte pastele conform instrucţiunilor de pe pachet. Pastele trebuie să fie fierte al dente, pentru că sosul fierbinte de roşii va continua procesul termic. Amestecă bine pastele cu sosul ragu şi serveşte-le în boluri cu parmezan ras presărat deasupra.

Rigatoni alla bolognese

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.