Rigatoni alla bolognese
PrinteazaRigatoni alla bolognese din: carne de vita, sos de rosii, usturoi, ceapa, morcov, supa de vita, vin rosu, ulei de masline, paste rigatoni si parmezan.
- 500 g carne de vita tocata
- 400 g sos de rosii
- 2 catei de usturoi, tocati fin
- 1 ceapa medie, tocata fin
- 1 morcov, dat pe razatoare
- 150 ml supa de vita sau de legume, incalzita
- 1 pahar de vin rosu
- 2 linguri ulei de masline
- 250 g rigatoni
- parmezan ras, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o cratiţă largă şi sotează ceapa şi morcovii. După ce s-au înmuiat, adaugă usturoiul şi carnea de vită. Sotează totul amestecând ocazional. După ce s-au rumenit, adaugă supa, conserva de roşii şi vinul. Amestecă bine şi fierbe totul 30 de minute.
Intre timp, pregăteşte pastele conform instrucţiunilor de pe pachet. Pastele trebuie să fie fierte al dente, pentru că sosul fierbinte de roşii va continua procesul termic. Amestecă bine pastele cu sosul ragu şi serveşte-le în boluri cu parmezan ras presărat deasupra.
Rigatoni alla bolognese
Pofta buna!