Rigatoni cu cârnăciori şi sos tomat
PrinteazaO reteta de rigatoni cu carnaciori si sos tomat din: rigatoni, carnaciori, ceapa, ulei, usturoi, rosii in bulion, cimbru, parmezan, patrunjel, sare si piper.
- 400 g rigatoni
- 250 g carnaciori subtiri (tip oltenesti, plescoi, cabanos)
- 1 ceapa mica
- 50 ml ulei
- 1 catel de usturoi
- 400 g rosii in bulion
- 2-3 fire de cimbru
- 100 g parmezan ras
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbeţi pastele la foc potrivit, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Tăiaţi cârnăciorii în feliuţe şi prăjiţi-i în ulei, împreună cu ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt. După 3-4 minute, adăugaţi roşiile pasate împreună cu sucul acestora.
Puneţi în sos cimbrul şi jumătate din legătura de pătrunjel tocat mărunt, potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi sosul să fiarbă la foc mic 10 minute. Puneţi apoi în sos pastele fierte şi scurse de apă. Adăugaţi 4-5 linguri din apa în care acestea au fiert şi 50g parmezan ras.
Amestecaţi bine şi lăsaţi să mai fiarbă la foc 1 minut. Serviţi pastele fierbinţi, presărate cu pătrunjel tocat mărunt şi cu parmezan ras.
Rigatoni cu cârnăciori şi sos tomat
Pofta buna!