Rigatoni cu cârnăciori şi sos tomat

Printeaza

O reteta de rigatoni cu carnaciori si sos tomat din: rigatoni, carnaciori, ceapa, ulei, usturoi, rosii in bulion, cimbru, parmezan, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:

  • 400 g rigatoni
  • 250 g carnaciori subtiri (tip oltenesti, plescoi, cabanos)
  • 1 ceapa mica
  • 50 ml ulei
  • 1 catel de usturoi
  • 400 g rosii in bulion
  • 2-3 fire de cimbru
  • 100 g parmezan ras
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbeţi pastele la foc potrivit, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Tăiaţi cârnăciorii în feliuţe şi prăjiţi-i în ulei, împreună cu ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt. După 3-4 minute, adăugaţi roşiile pasate îm­preună cu sucul acestora.

Puneţi în sos cimbrul şi jumătate din legătura de pătrunjel tocat mărunt, potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi sosul să fiarbă la foc mic 10 minute. Puneţi apoi în sos pastele fierte şi scurse de apă. Adăugaţi 4-5 linguri din apa în care acestea au fiert şi 50g parmezan ras.

Amestecaţi bine şi lăsaţi să mai fiarbă la foc 1 minut. Serviţi pastele fierbinţi, presărate cu pătrunjel tocat mărunt şi cu parmezan ras.

Rigatoni cu cârnăciori şi sos tomat

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.