Rigatoni cu ton
PrinteazaO reteta de rigatoni cu ton din: paste rigatoni, ton, mazare, smantana, feta, cascaval, usturoi, unt si ulei de masline.
- 500 g paste rigatoni (tuburi)
- 2 cutii cu ton bucati in suc propriu
- 1 cutie mica de mazare
- 200 g smantana pentru gatit
- 150 g feta
- 50 g cascaval ras
- 2-3 catei de usturoi
- 1 lingura cu unt
- 2 linguri cu ulei de masline
Mod de preparare:
Pentru sos, căleşte usturoiul zdrobit în ulei încins. Ai grijă să nu-l arzi, deoarece capătă un gust amar! Toarnă smântână, lasă să dea într-un clocot, apoi adaugă brânzeturile.
Amestecă până se topesc toate şi obţii o compoziţie omogenă, la de pe foc şi ţine vasul la cald.
Intre timp, fierbe pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet. Scurge-le şi căleşte-le cu mazărea şi bucăţile de ton, scurse şi ele, în untul înfierbântat.
Ţine totul pe foc ca să se întrepătrundă aromele şi răstoarnă sosul de brânză deasupra. Lasă budinca la cuptor până când capătă o crustă crocantă. Serveşte imediat, alături de un pahar cu vin aromat.
Rigatoni cu ton
Pofta buna!