Rinichi cu ciuperci
PrinteazaRinichi cu ciuperci din: ciuperci, rinichi, vin, verdeata, sare, piper, faina, unt.
- 250 g ciuperci sau hribi
- 500 g rinichi
- 1 pahar cu vin alb
- verdeata
- sare
- piper
- faina
- 2 linguri cu unt
Mod de preparare:
Curăţaţi rinichii de grăsime, îi tăiaţi în două pe lat, îi opăriţi cu apă clocotită amestecată cu 1 lingură cu oţet timp de 10 min. îi scoateţi, îi ştergeţi şi-i prăjiţi în unt, apoi îi scoateţi pe platou.
Curăţaţi ciupercile, le spălaţi, le tăiaţi felii, le puneţi în untul rămas. Când nu mai au zeamă, puneţi vinul, sare, piper, verdeaţă tocată şi un sos de făină.
Fierbeţi acoperit 30 min. Adăugaţi feliile de rinichi, îi lăsaţi în sos 5 min la foc mic.
Serviţi mâncarea fierbinte, cu pâine proaspătă şi vin roşu.
Pofta buna!