Rinichi cu ciuperci

Printeaza

Rinichi cu ciuperci din: ciuperci, rinichi, vin, verdeata, sare, piper, faina, unt.

Ingrediente:Rinichi cu ciuperci

  • 250 g ciuperci sau hribi
  • 500 g rinichi
  • 1 pahar cu vin alb
  • verdeata
  • sare
  • piper
  • faina
  • 2 linguri cu unt

 

Mod de preparare:

Curăţaţi rinichii de grăsime, îi tăiaţi în două pe lat, îi opăriţi cu apă clocotită amestecată cu 1 lingură cu oţet timp de 10 min. îi scoateţi, îi ştergeţi şi-i prăjiţi în unt, apoi îi scoateţi pe platou.

Curăţaţi ciupercile, le spălaţi, le tăiaţi felii, le puneţi în untul rămas. Când nu mai au zeamă, puneţi vinul, sare, piper, verdeaţă tocată şi un sos de făină.

Fierbeţi acoperit 30 min. Adăugaţi feliile de rinichi, îi lăsaţi în sos 5 min la foc mic.

Serviţi mâncarea fierbinte, cu pâine proaspătă şi vin roşu.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.