Rinichi cu felii de mamaliga
PrinteazaRinichi cu felii de mamaliga din: rinichi de porc, miere, menta, coriandru, vin rosu, cimbru, frunze de dafin, lapte dulce, malai, parmezan, sare, piper, ulei, usturoi si rosii.
- 4 rinichi de porc
- miere
- o lingura cu menta
- o lingura cu coriandru
- 500 ml vin rosu demisec
- o crenguta de cimbru
- doua frunze de dafin
- 480 ml lapte dulce
- 130 g malai
- 50 g parmezan
- sare
- piper
- ulei
- usturoi
- rosii
Mod de preparare:
Laptele se pune la fiert într-o oală împreună cu mălaiul, o linguriţă cu sare şi piper după gust. Se adaugă două linguri cu ulei, parmezanul dat pe râzătoare, se amestecă şi după ce a fiert mălaiul se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Când s-a răcit se taie pătrate sau dreptunghiuri şi se prăjesc în ulei încins până devin aurii. Rini¬chii se spală bine, se pun într-un bol, se presară menta şi coriandrul, frun¬zele de dafin, sare, piper şi cimbru. Se toarnă puţin ulei şi o lingură cu miere, vinul roşu şi se amestecă, se acoperă cu folie ali¬mentară şi se introduc la rece minimum două ore.
Se pune totul într-o tavă, se introduce în cuptorul încins şi se coc la foc mediu până ce sosul scade şi carnea poate fi pătrunsă cu o furculiţă. Se scot rinichii pe un tocător, se taie felii, se servesc alături de feliile de mămăligă calde şi sosul din tavă strecurat. Se servesc ca atare, cu mujdei sau o salata rin rosii coapte cu usturoi si cimbru.
Rinichi cu felii de mamaliga
Pofta buna!