Rinichi cu sos de capere
PrinteazaRinichi cu sos de capere din: rinichi de vitel, lapte, orez, telina, ceapa verde, ulei, rosii, patrunjel verde, zeama de lamaie, vin rosu, mustar, unt, ulei, sare, piper.
- 250 g rinichi de vitel sau de porc
- lapte
- 100 g orez
- 1 tulpina de telina
- 2 fire de ceapa verde
- 2 lingura ulei
- 2 rosii
- 1 lingura patrunjel verde
- zeama de la 1.2 lamaie
- 100 ml vin rosu
- 30 g unt
- 1 lingura mustar
- 1 lingura ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli bine rinichii şi îi laşi timp de 2-3 ore în lapte, pentru a le îndepărta mirosul. Cureţi şi speli ceapa. Decojeşti roşiile. Tai mărunt ceapa, tijele de ţelină şi roşiile.
Alegi orezul şi îl speli în mai multe ape. Inăbuşi pentru 20 de minute ceapa, ţelina şi orezul în ulei, la foc mic.
Când legumele şi orezul s-au înmuiat, sărezi şi condimentezi amestecul după gust.
Separat, înăbuşi roşiile în 1 lingură de unt încins, amestecând până când scad. Le adaugi în orez şi omogenizezi.
Cureţi rinichii de pieliţe şi îi tai în felii groase. Ii prăjeşti câte 3 minute, pe fiecare parte, în untul topit rămas. Stingi cu vinul, presari caperele şi laşi să fiarbă 2-3 minute, la foc mic.
Iei tigaia de pe foc, adaugi muştarul, zeama de lămâie şi pătrunjelul tocat fin.
Repartizezi în farfurii orezul, iar deasupra pui rinichii şi sosul format la prepararea lor.
Rinichi cu sos de capere
Pofta buna!