Rinichi de miel sau de vitel cu hribi
PrinteazaRinichi de miel sau de vitel cu hribi din: rinichi, hribi, unt, smantana, sare, piper, ulei, rozmarin, lapte.
- 1 kg rinichi
- 350 g hribi
- 1 lingură cu unt
- 2 linguri cu smântână
- sare
- piper
- 3 linguri cu ulei
- rozmarin
- 1 pahar cu lapte
Mod de preparare:
Curăţaţi foarte bine rinichii de partea tare, tăiaţi-i felii groase, ţineţi-i în apă cu oţet 15 min, puneţi-i în lapte pentru 15 min. Scoateţi rinichii, ştergeţi-i cu un prosop curat.
Curăţaţi hribii, spălaţi-i, tăiaţi-i felii de 1 cm, căliţi-i în ulei, săraţi-i şi condimentaţi-i după preferinţă.
Rumeniţi feliile de rinichi în unt câte 3 min pe fiecare parte, amestecaţi cu hribii, adăugaţi smântână, ţineţi pe foc 5 min.
Serviţi totul fierbinte, cu pâine proaspătă şi vin alb.
Pofta buna!