Rinichi de porc cu vin
PrinteazaRinichi de porc cu vin din: rinichi de porc, ceapa, rosii, usturoi, vin rosu, ulei de masline, foi de dafin, cimbru, boia, sare si piper.
- 500 g rinichi de porc
- 2 cepe
- 4-5 rosii decojite
- 5-6 catei de suturoi
- 300 m vin rosu sec
- 3 linguri cu ulei de masline
- 2-3 foi de dafin
- 1 lingurita cu cimbru
- boia dulce sau iute
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă rinichii sau, cel mai bine, cumpără-i gata curăţaţi. Spală-i în câteva ape cu oţet şi sare, scurge-i şi taie-i în bucăţi potrivite. Pune-i la fiert în apă rece.
Când sunt aproape fierţi, transferă-i cu totul într-un vas termorezistent şi adaugă uleiul, ceapa tocată, roşiile decojite şi tăiate în cubuleţe, foile de dafin şi cimbrul.
Lasă 10-15 minute la foc potrivit, apoi adaugă vinul şi boiaua. După zece minute, pune usturoiul, sare şi puţin piper negru măcinat.
Serveşte-i cu piure de cartofi.
Pofta buna!