Rinichi de porc in vin
PrinteazaRinichi de porc in vin din: rinichi de porc, ceapa, rosii, usturoi, vin, ulei, dafin, cimbru, sare, piper, boia.
- 500 g rinichi de porc
- 2 cepe
- 4-5 roşii decojite
- 5-6 căţei de usturoi
- 300 ml vin roşu sec
- 3 linguri cu ulei de măţline
- 2-3 foi de dafin
- 1 linguriţă cu cimbru
- sare
- piper negru măcinat
- boia dulce
Mod de preparare:
Curăţă rinichii sau, cel mai bine, cumpără-i gata curăţaţi. Spală-i în câteva ape cu oţet şi sare, scurge-i şi taie-i în bucăţi potrivite. Pune-i la fiert în apă rece, cât să-i acopere de două degete.
Adună spuma ori de câte ori e nevoie. Când sunt aproape fierţi, transferă-i cu totul într-un vas termorezistent şi adaugă uleiul, ceapa tocată, roşiile decojite şi tăiate în cubuleţe, foile de dafin şi cimbrul.
Lasă 10-15 minute la foc potrivit, apoi adaugă vinul şi boiaua. După zece minute, pune usturoiul, sare după gust şi puţin piper.
Serveşte-i cu piure de cartofi sau mămăliguţă.
Rinichi de porc in vin
Pofta buna!