Rinichi de vita cu orez
PrinteazaRinichi de vita cu orez din: rinichi, otet, ceapa, faina, ulei, sare, piper, orez, ciuperci, unt.
- 4 rinichi de vită
- 2 linguri oţet
- 2 cepe
- 4 linguri făină
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Pentru garnitură:
- 100 g orez
- 200 g ciuperci
- sare
- 50 g unt
Mod de preparare:
Rinichii se taie întâi pe lung, se curăţă de filamentele albe şi se pun în apă cu oţet. Se lasă aşa pentru o oră, se spală apoi şi se şterg foarte, foarte bine.
In ulei se pune ceapa tocată la călit, iar rinichii feliaţi se trec prin făină şi se adaugă. Se lasă 5 minute. Se acoperă cu apă şi se lasă la fiert 40 de minute. Se potriveşte gustul la final de sare şi piper.
Se servesc alături de garnitură de orez şi ciuperci, fierte şi trase la tigaie în unt.
Pofta buna!