Rinichi de vitel cu sos
PrinteazaRinichi de vitel cu sos din: rinichi, zeama de lamaie, sare, piper, ulei, ceapa, patrunjel, faina, vin, ardei, boia.
- 750 g rinichi de viţel
- zeama de la 0 lămâie
- sare de mare
- piper
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri de ceapă tocată
- 2 linguri de pătrunjel tocat mărunt
- 2 linguri de făină
- 2 linguri de vin alb
- 50 ml supă concentrată de pui
- 1 frunză de dafin
- 1/2 de ardei iute uscat
- boia
Mod de preparare:
Se lasă rinichii timp de 10 minute în suc de lămâie, se curăţă şi se taie bucăţi. Bucăţile de rinichi se spală mai apoi cu apă fierbinte, se usucă şi se condimentează cu sare şi cu piper.
Se prăjesc în ulei pe toate părţile, se scot din tigaie şi se păstrează la cald. Se căleşte ceapa şi pătrunjelul în grăsimea în care s-au prăjit rinichii.
Se adaugă făină la ceapa călită şi se încinge, apoi se adaugă vinul şi supa, frunza de dafin şi ardeiul iute. Se condimentează cu boia, cu sare şi cu piper.
Se lasă compoziţia la fiert până ce scade, amestecând continuu, apoi se adaugă rinichii şi se fierbe totul încă circa 5 minute. Rinichii trebuie să rămână roz în interior.
Rinichi de vitel cu sos
Pofta buna!