Rinichi cu garnitura de cartofi şi morcovi
PrinteazaRinichi cu garnitura de cartofi şi morcovi din: rinichi, piept afumat, sare, piper, vin negru, bulion, sos brun, supa, sunca, morcovi, cartofi, unt, patrunjel.
Poate te intereseaza si Sote de rinichi
- 600 g rinichi
- 200 g piept afumat
- sare
- piper
- 1 pahar vin negru
- 2 linguri de bulion pastă
- 3 linguri de sos brun
- 1/21 supa
- 100 g şuncă
- 400 g morcovi
- 400 g cartofi noi
- 100 g unt
- 1 legătură de pătrunjel
Mod de preparare:
Rinichii se taie în două în lungime, se curăţă şi se spală apoi se lasă în apă rece 1 oră.
Se scot, se şterg cu un şervet şi se învelesc în felii subţiri de piept afumat. Se leagă cu sfoară subţire, se aşază într-o tavă adîncă unsă şi se dau la cuptor circa 30 minute.
Se scurg de grăsime, se mai fierb timp de 30 minute cu bulion, 3 linguri sos brun, vin şi supă iar la sfîrsit se adaugă şunca tăiată julien.
Se scoate sfoara şi se aşază pe platou garnisiţi cu cartofi noi şi morcovi sote.
Sosul se serveşte separat la sosieră si se pune puţin pe rinichi.
Pofta buna!
Nu am mai mancat de mult rinichi, sunt buni, mie-mi plac
Ati folosit rinichi de vitel?